Lovens, dé nieuwe premium bakfiets

februari 24, 2021

Nieuw op de fietsmarkt in 2021 is de Lovens elektrische bakfiets. State-of-the-art design, veiligheid en minimaal onderhoud zijn de belangrijkste uitgangspunten geweest bij de productontwikkeling. De productiestart van Lovens staat gepland voor juni 2021 en de eerste uitleveringen in juli 2021. De eerste rijdbare prototypes staan al in de showroom in Beverwijk en zijn de afgelopen weken aan potentiële dealers gepresenteerd, die vol enthousiasme reageerden.

Expert in mobiliteit

Lovens is het nieuwe merk van Optima Cycles in Beverwijk. De missie van ons bedrijf is het stimuleren van e-mobiliteitsoplossingen. We geloven dat deze onafhankelijke vervoersmiddelen een belangrijke bijdrage leveren aan een duurzame toekomst vol vrijheid en plezier. Ons bedrijf is al 26 jaar actief in het ontwikkelen van mobiliteitsoplossingen. Onze merken worden van A tot Z in huis ontwikkeld, getest en met de hand geproduceerd. We beheren zelf de totale keten: van ontwerp, productie tot assemblage. Daardoor kunnen we kwaliteit garanderen en zijn snel en wendbaar. Met een eigen fabriek in Beverwijk en een zusterbedrijf in Taiwan, hebben wij een unieke positie in de fietsindustrie.

Jonge gezinnen

Zeker in de grote steden en de randgemeenten eromheen kom je tegenwoordig steeds vaker bakfietsen tegen. De acceptatie van dit soort fietsen stijgt, het segment wordt door de markt omarmd en is sterk groeiende. Bovendien vinden kinderen het geweldig leuk om in een bakfiets naar school te worden gebracht. Daarom zijn we anderhalf jaar geleden gestart met het ontwikkelen van Lovens, onze een eigen elektrische bakfiets.

Met Lovens richten we ons op jonge gezinnen met kinderen, die in de stad wonen en op zoek zijn naar een veilig en duurzaam vervoersmiddel, van hoogstaande kwaliteit én met een state-of-the-art design. Het eerste model is vooral ontwikkeld op vervoer van kinderen. Later dit jaar komt er ook een deksel voor op de bak, zodat je eventueel ook pakketten kunt vervoeren.

Wanneer verkrijgbaar

Vanaf de zomer is Lovens verkrijgbaar bij een zorgvuldig geselecteerd netwerk aan fietsenwinkels, in gebieden waar de doelgroep woonachtig is. Lovens kan later dit jaar ook online besteld worden, maar dat wordt in samenwerking met de dealers gefaciliteerd, die de fietsen altijd zullen uitleveren. In het eerste jaar richten we ons vooral op de Nederlandse en Belgische markt, in een later stadium denken we aan export naar landen als Duitsland, Frankrijk en Denemarken.

Testrit maken

Al in het voorjaar zullen de eerste testritmogelijkheden gefaciliteerd gaan worden. Op de website lovensbikes.com vind je de meest actuele informatie hieromtrent. Wil je dadelijk als eerste een testrit maken op de Lovens Explorer? Meld je dan via de website van Lovens en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

https://www.lovensbikes.com

Lovens. Dé nieuwste premium elektrische bakfiets.
Lovens, love to go beyond.
< Terug naar nieuwsoverzicht