De Lovens bakfiets vanaf nú in de winkels

augustus 24, 2021

Beverwijk – 25 augustus 2021

De Lovens bakfiets is een feit! Na 2 jaar intensieve voorbereidingen en kwaliteitscontroles is de Lovens elektrische bakfiets gereed voor de verkoop. Dit feestelijke moment werd gisteren door het personeel van Optima Cycles in Beverwijk gevierd.

De groeimarkt van bakfietsen wilde Optima Cycles niet ongemerkt aan zich voorbij laten gaan en lanceerde dit jaar het merk Lovens. Het concept en design is afgestemd op Millennials, jonge gezinnen met kinderen, die in of rond een stad wonen. Een product om mee gezien te worden én met de kwaliteit en het bedieningsgemak zoals een auto.

Ramon Vial, CCO bij Optima Cycles, stelt: “Onze visie is vanaf de start geweest om niet zomaar een bakfiets te ontwikkelen, maar een product die naadloos aansluit bij de wensen en eisen van de moderne consument. Michiel Dreef, COO bij Optima Cycles, vult aan: “Ultiem rijcomfort, state-of-the-art design en innovatieve technologie; dat is Lovens! Wij zijn ontzettend trots op deze mijlpaal en kijkt reikhalzend uit naar het moment dat de bakfietsen in het straatbeeld te zien zijn”.

Elektrische bakfiets in drie uitvoeringen

Veiligheid, comfort en een state-of-the-art design zijn de belangrijkste uitgangspunten geweest bij de ontwikkeling van Lovens. De nieuw ontwikkelde kabelbesturing is volledig ingekapseld en onderhoudsvrij. Door de kleine draaicirkel is het zeer comfortabel fietsen en makkelijk door smalle straatjes te manoeuvreren. De Lovens elektrische bakfiets is verkrijgbaar in drie varianten, die allen uitgerust zijn met een Bosch motor en schijfremmen. De Explorer 50 (€ 4.999) met Shimano Nexus 5, gevolgd door de Explorer 65 (€ 5.299) met Enviolo cargo en 65 Nm Bosch motor. Het topmodel wordt de Lovens Explorer 65 Automatic (€ 5.599), die uitgerust is met Enviolo cargo automatic.

Personaliseren, extra features en accessoires

De klant kan de bakfiets personaliseren door te kiezen uit twee kleuren frames en twee kleuren vegan leer voor het bankje, zadel en grips en uit extra features zoals een accu-upgrade en antidiefstalbeveiliging. Over enkele weken komt er een assortiment van Lovens accessoires op de markt, waaronder een regenhuif, regenhoes, extra zitbankje en adapters voor Maxi Cosi en Yepp. Die zorgen voor nog meer comfort en maken de bakfiets helemaal af.

Proefrit maken bij verkooppunt

De Lovens bakfietsen worden verkocht via een zorgvuldig geselecteerd dealernetwerk in Nederland en België. Momenteel worden alle Lovens dealers voorzien van een demomodel op de winkelvloer, om door klanten uit te proberen. Ook kan men, op afspraak, een bezoek brengen aan de showroom van Lovens in Beverwijk om een proefrit te maken. De verkooppunten van Lovens vind je op lovensbikes.com. 

www.lovensbikes.com

< Terug naar nieuwsoverzicht