Dutch ID lanceert nieuwe e-bike: Flow ontzorgt in dagelijks leven van de jonge generatie

april 7, 2023
Dutch ID Flow urban e-bike middenmotor

Dutch ID, het fietsenmerk dat premium e-bikes in het middensegment maakt, betreedt de markt met een gloednieuwe e-bike: de Dutch ID Flow. Zij zetten daarmee in op de behoeftes van een jonge doelgroep: een exclusieve e-bike met uitstekend rijcomfort, onderhoudsarme onderdelen en een super strak minimalistisch design.

Waar het fietsenmerk al eerder e-bikes op de markt bracht voor dagelijks gebruik, was er nog geen urban model voor deze jongere doelgroep. Voor de introductie van de Dutch ID Flow werkten ze nauw samen met de ‘Bike Totaal’ en ‘Profile’ formule van Dynamo Retail Group.

“We hebben onze data heel goed geanalyseerd en zien dat we een aantal doelgroepen hebben die dicht tegen onze bestaande klantgroepen aanzitten, maar die we nu net niet bereiken” aldus Niels Jonker (Category Manager bij Dynamo). “We merken dat deze jongere doelgroep op zoek is naar een e-bike waarop ze kunnen vertrouwen, die onderhoudsarm is en van uitstekende premium kwaliteit. Deze exclusieve e-bike maakt de samenwerking met Dutch ID dan ook van zeer toegevoegde waarde. “Dutch ID heeft zijn vakmanschap al jaren bewezen. Zij zijn expert in het produceren van e-bikes met een stijf aluminium frame, gietdelen en A-merk onderdelen. Dankzij de kennis en ervaring van de ingenieurs en monteurs garanderen ze dat je jarenlang zorgeloos en met veel plezier blijft fietsen. Het zorgt ervoor dat ze zich geen zorgen hoeven te maken over de betrouwbaarheid van hun fiets”.

Geïnspireerd door drukke leven van consument

“De consument heeft ook een steeds drukker en voller leven. Waarin gemak en comfort een grote rol spelen. De elektrische fiets wordt steeds belangrijker, zelfs bijna onmisbaar in het leven van de consument. Daarom hebben we een e-bike ontwikkelt die de consument ontlast in zijn dagelijkse routines.” schrijft Michiel Dreef (COO bij Dutch ID).

Het model beschikt over een tal van modulaire opties, waaronder een voordrager en optionele bagagedrager van MIK HD. “Dit maakt het de consument gemakkelijk om snel te switchen tussen de verschillende rollen die ze zelf vervullen in hun leven: het vervoeren van de kinderen, transport tijdens woon- werkverkeer, sport of een snelle boodschap.”

Een modieuze en authentieke look

Gemaakt voor actieve alleskunners door een volledig nieuw design en vloeiende afwerking. Met een strak aluminium frame met middenmotor: dat zorgt voor rijcomfort en kenmerkend is voor een Dutch ID. De vaste voorvork, voordrager en stuurpen, geven de e-bike een jong en fris karakter. Cognac gekleurde grips, een Purion zijdisplay en het geïntegreerde achterlicht met remlicht functie zorgen voor een modieuze en authentieke look. Dit in combinatie met de prachtige zilverkleur maken de Dutch ID Flow uniek in zijn soort.

De betrouwbare e-bike voor je dagelijkse routine met een super strak minimalistisch design.

De Dutch ID Flow heeft een uniek modulair frame met kliksysteem, dat dient als een platform. Perfect voor accessoires. De ideale oplossing voor snelle boodschappen, het vervoer van kinderen of woon-werkverkeer. Het ijzersterke frame is gemaakt om ieder obstakel in de stad te trotseren. Prestaties van een Bosch Active Line Plus middenmotor die comfortabel korte tot middellange afstanden overbrugt. Remt gecontroleerd met hydraulische schijfremmen en schakelt vloeiend met Enviolo. De dikkere 62mm banden beloven een extra solide rijbeleving.

Over Dutch ID

Ruim 25 jaar ervaring

Dutch ID ontwikkelt al ruim 25 jaar fietsen. In 1994 zijn ze gestart met de productie van ligfietsen en inmiddels hebben zij een compleet assortiment e-bikes. Dankzij de kennis en ervaring van de ingenieurs en monteurs garanderen ze dat je jarenlang zorgeloos en met veel plezier blijft fietsen.

100% Hand built in Holland

Dutch ID heeft een oer-Hollandse passie voor ambachtelijk vakmanschap en kwaliteit. Daarom worden de e-bikes ontworpen en stuk voor stuk met de hand gebouwd in Nederland. Dat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid, lange levensduur en meer rijcomfort.

< Terug naar nieuwsoverzicht