Dutch ID Phantom wederom ‘Beste uit de Test’ door Consumentenbond

april 26, 2023

De Dutch ID Phantom S75 en Phantom S75 Automatic komen als Beste uit de Test van 2023. Het onafhankelijke testpanel van de Consumentenbond heeft de modellen tot in de puntjes getest. Uit honderden testmodellen scoort de Dutch ID Phantom met een score van 8.5 en daarmee het predicaat “Beste uit de test”.

“Deze Dutch ID heeft een stevig prijskaartje, maar er is dan ook weinig op aan te merken. Of het nu gaat om flinke woon-werkafstanden of recreatieve ritten door heuvelachtig terrein, deze Dutch ID staat zijn mannetje.” Aldus Ronald Kamp, Consumentenbond.

Consumentenbond over de Phantom S75

De Consumentenbond doet de testmetingen in verschillende situaties, zij laten hun experts verschillende onderdelen beoordelen. Zij schrijven het volgende over de Dutch ID Phantom 75

Het belangrijkste onderdeel van een elektrische fiets is de motor. De Bosch Performance Line-middenmotor van deze e-bike combineert soepelheid met kracht. Zelfs met tegenwind en tegen een flinke helling op kun je 25 km per uur vaak zonder moeite vasthouden. Het trappen voelt daarbij natuurlijk aan en de motor is mooi stil. Kortom, deze e-bike fietst gewoon fijn.

De accu van 625 Wh houdt het in onze metingen bovengemiddeld lang vol. Door de krachtige motor kun je de ondersteuning vaak wat lager zetten. Zo is ruim 100 km op een acculading haalbaar.

Deze Dutch ID is luxe uitgerust, met traploze versnellingen, een onderhoudsarme en duurzame riemaandrijving en een uitgebreid display. Je kunt het display ook aan je smartphone koppelen en zo navigatie tonen. Probeer traploze versnellingen bij voorkeur wel voor aanschaf uit: veel vinden het prettig, maar niet iedereen.

De combinatie van voorvorkvering, zadelpenvering en brede banden (50mm), maakt dat de fiets comfortabel fietst. De zithouding is vrij sportief, wat voorovergebogen.”

Uitgebreide informatie over het testpanel en de test is te vinden op de website van de Consumentenbond en in de Consumentengids.

Meer informatie over de Dutch ID Phantom.

< Terug naar nieuwsoverzicht