Lovens breidt dealernetwerk uit naar Duitsland

mei 13, 2022

Lovens Berlin

Lovens, het elektrische bakfietsmerk van fabrikant Optima Cycles B.V., onder meer producent van Dutch ID e-bikes is begonnen met de uitbreiding van haar dealernetwerk naar Duitsland. Vanaf 2022 is de elektrische bakfiets: de Lovens Explorer ook in Duitsland verkrijgbaar.

Internationale ambities Lovens

Inherent aan de groeiende vraag naar elektrische bakfietsen wereldwijd, bouwt Optima Cycles B.V. haar distributienetwerk uit naar Duitsland. Het bedrijf ziet mogelijkheden om flink aan de weg te timmeren. Zij maakte in februari 2021 een start met de introductie van het nieuwe elektrische bakfietsmodel de Lovens Explorer in Nederland en België. De bakfietsen zijn nu ook te vinden in Duitsland.

Met de uitbreiding naar Duitsland begeeft Lovens zich in een geheel nieuwe markt, waar de vraag naar elektrische bakfietsen zeer hoog is. De verkoop van bakfietsen in Duitsland heeft de afgelopen jaren een enorm explosieve groei gezien. Steeds meer consumenten kiezen voor een elektrische bakfiets als alternatief voor de auto.

Ramon Vial CCO Optima Cycles vertelt: “Wij hebben intensief marktonderzoek gedaan naar de Duitse markt, daaruit kwam naar voren dat, net als in Nederland en België, de vraag naar bakfietsen sterk groeit in de stedelijke gebieden. Op basis hiervan rollen wij dit jaar ons merk uit naar o.a. Berlijn, Hannover, Hamburg, Keulen, Heidelberg, München en Frankfurt.”

Meer informatie over de Lovens Explorer.

< Terug naar nieuwsoverzicht