Lovens wint iF Design Award 2022 met Lovens Explorer

mei 13, 2022

Lovens Wint iF Design Award

Lovens is dit jaar winnaar van een iF DESIGN AWARD, de wereldberoemde designprijs. De Lovens Explorer won in de discipline Sport/outdoor/bicycles, in de categorie Product. Met concurrentie van meer dan 11.000 inzendingen uit 57 landen wist Lovens de jury te overtuigen met het iconische ontwerp en hoogwaardige constructie van de Lovens Explorer.

Innovatief design

“We zijn ongelofelijk trots op dit resultaat,’ zegt CCO Ramon Vial. “Deze prijs bevestigd dat de hoge standaarden die we hebben op het gebied van innovatie en design worden erkent.” Michiel Dreef (COO) vertelt daarnaast: “Met een state-of-the-art design en vernieuwende technologie waren wij overtuigd dat we een geweldige nieuwe bakfiets op de markt konden zetten. Het winnen van deze prijs is een fantastische bevestiging voor iedereen die met zo veel passie heeft gewerkt aan het realiseren van onze Lovens Explorer!”

Beoordeling

Lovens nam voor het eerst deel aan de jaarlijkse verkiezing waar een onafhankelijke jury van 132 experts de Lovens Explorer de prijs toe wees. De Lovens Explorer werd op een aantal vlakken beoordeeld via een scorecard. De gemiddelde score per winnaar was 270, waar Lovens zelfs 325 punten scoorde. Zo werden zij beoordeeld op idee, vorm, functie, differentiatie en impact. De hoogste score behaalde Lovens op vorm, functie en impact.

Meer informatie is te vinden op www.ifdesign.com onder “Winners & Ranking

Ludieke aanlevering van het winnende model
Lovens werd na de nominatie finalist in de jaarlijkse iF Design Awards. Om deel te nemen aan de verkiezing werd een Lovens Explorer bij de organisatie aangeleverd. Dit heeft Lovens op een opvallende manier gedaan: zij kwamen fietsend vanuit Beverwijk het exemplaar brengen naar Berlijn.

Over de iF DESIGN AWARD
Sinds 1954 is de iF DESIGN AWARD erkend als keurmerk van hoge kwaliteit en uitmuntend design. Het merk iF Design is wereldwijd erkend voor uitstekende ontwerpservices en de iF DESIGN AWARD is een van de meest belangrijke designprijzen ter wereld. Inzendingen worden een award toegekend in de volgende disciplines: product, verpakkingen, communicatie en service design, architectuur en interieurarchitectuur, evenals professioneel concept, gebruikerservaring (UX) en gebruikersinterface (UI). Alle winnende inzendingen worden vermeld op www.ifdesign.com en gepubliceerd in de iF design app. 

Meer informatie over de Lovens Explorer.

< Terug naar nieuwsoverzicht