Nooit eerder volbracht: Lovens legt 850 km af op elektrische bakfiets in 5 dagen

mei 24, 2022

Lovens fietste 850 km op de elektrische bakfiets van Amsterdam naar Berlijn, om de Lovens Explorer tot het uiterste te testen. De Lovens Explorer werd benoemd tot één van de finalisten van  de iF Design Awards. Voor de laatste ronde werd de bakfiets beoordeeld door de jury in Berlijn. Het team achter Lovens zag dit als een unieke kans om aan te tonen waartoe de Lovens Explorer in staat is, zij brachten hem fietsend in slechts 5 dagen naar Berlijn!

“Wat als we dit fietsend doen?” bedacht Arno Dreef, een van de medewerkers van Lovens, toen de Lovens Explorer uitgeroepen werd tot finalist. “De route van Amsterdam naar Berlijn is een aardige uitdaging, laat staan met een bakfiets vol bagage. Dit heeft nog nooit iemand met een elektrische bakfiets van Lovens gedaan. Dat maakt het voor ons de ultieme challenge.”

“Ik vond het best spannend, de meeste mensen gebruiken de bakfiets voor dagelijks vervoer, niet voor extreme tochten.” vertelt collega Sione Gruson. “Als doorgewinterde fietser ga ik graag een uitdaging aan, maar met deze omstandigheden heb ik niet eerder gefietst.”

De route
De Lovens Explorer is tot het uiterste getest: “We hebben echt heftige omstandigheden getrotseerd.” vertellen Arno en Sione, “Zoals steile klimmen (totaal 3.740 meter) en snelle afdalingen (totaal 3.700 meter), op onverharde wegen (totaal 64 km), verharde gravel (totaal 38 km). Wij zijn blij dat hij veilig en comfortabel bleef aanvoelen, zelfs op uitdagend terrein, dat hadden wij niet verwacht. Het is een fiets waarmee je op heel veel soorten terrein nieuwe plekken kunt ontdekken en genieten van de mooie vergezichten en spannende (bos)paden. We hebben alle details van de route in Komoot gedeeld.”

Benieuwd welke route er per dag is gereden of hoeveel kilometers, hellingen of hindernissen Arno en Sione zijn tegengekomen? Bekijk dan het Komoot-verslag van Lovens.

Deze bijzondere tocht is vastgelegd op beeld. De video is gepubliceerd op het YouTube-kanaal van Lovens.

Winnaar iF Design Award
Lovens is dit jaar winnaar van een iF Design Award, de wereldberoemde designprijs. Voor de beoordeling van de jury werd de Lovens Explorer in Berlijn aangeleverd. Lovens won uiteindelijk de iF Design Award in de discipline Sport/outdoor/bicycles, in de categorie Product. Met concurrentie van meer dan 11.000 inzendingen uit 57 landen wist Lovens de jury te overtuigen.

Over Lovens
Lovens is het elektrische bakfietsmerk van Optima Cycles. Onder hetzelfde dak worden ook de merken Dutch ID en FirstBike geproduceerd. Lovens staat voor een alternatieve vorm van mobiliteit. De producten dragen bij aan een duurzamere toekomst, vol gemak, vrijheid en plezier. De elektrische bakfietsen die zij ontwerpen zijn van hoogstaande kwaliteit en onderhoudsarm. Met een state-of-the-art design en vernieuwende technologie gaat Lovens verder waar anderen stoppen.

LOVENS. LOVE TO GO BEYOND.
https://www.lovensbikes.com/

< Terug naar nieuwsoverzicht