Optima Cycles Manufacturing

In onze fabriek produceren wij geweldige e-bikes die elk jaar mooier, beter en nog geavanceerder worden. Wij hebben een passie voor ambachtelijk vakmanschap en kwaliteit. Daarom assembleren wij alles stuk voor stuk met de hand. Om onze kwaliteit en de snelheid in innovatie te kunnen waarborgen hebben wij de volledige keten van ontwerp, fabricage en assemblage in eigen beheer. Hierdoor houden wij grip op elke fase van het proces.

Optima Cycles produceert in Beverwijk de e-bikes van Dutch ID, Urban Arrow en Lovens. Daarnaast hebben we een eigen productiebedrijf in Taiwan; MM Bicycles. Hier hebben we een ervaren engineering- en productie team om alle high-end frames van Dutch ID, Lovens, FirstBike en Urban Arrow zelf te produceren. Prototypebouw, testing, CNC gestuurde aluminiumbewerking, lasrobots, een wielbouwstraat en vele andere mogelijkheden gebundeld binnen één organisatie.

Dit alles geeft ons een unieke positie in de fiets industrie!

Optima Cycles is producent van:
 
Urban ArrowFirstBike

Optima Cycles kiest voor duurzaamheid (ESG: Environmental Social Governance)

Met het oog op de klimaatadataptie en de energietransitie, is de wereldwijde overgang naar duurzame mobiliteitsoplossingen cruciaal. Optima Cycles produceert hoogwaardige, duurzame e-mobiliteitsoplossingen met een lange levensduur. Kwaliteit en veiligheid van onze producten staan voorop. We voelen ons zeer verantwoordelijk voor onze klanten, onze medewerkers, de leveranciers met wie we samenwerken, de maatschappelijke impact die we maken en het milieu. Daarom richten we ons niet alleen op initiatieven voor het welzijn van de eindgebruiker maar ook op de impact die we op het klimaat hebben en hoe we als organisatie op een eerlijke manier kunnen groeien. Doordat we een groot deel van de productieketen in eigen beheer hebben kunnen we, naast de hoogst haalbare kwaliteit, ook onze verantwoordelijkheid nemen in de transitie naar duurzame transportmiddelen en hebben we invloed op het productieproces.

De kernwaarden van Optima Cycles: passie, ambitie, flexibiliteit en samenwerken zijn een solide basis in duurzaam ondernemen.
De samenwerking met ons bedrijf in Taiwan en hoogwaardige leveranciers geeft ons de basis om te verduurzamen. Vanaf de eerste schetsen tot aan het einde van de levenscyclus van onze producten richten wij ons op kwalitatieve producten met lange levensduur die bijdragen aan onze duurzaamheidsdoelstellingen. Met onze passie en ambitie voor kwaliteit halen we het beste uit onze mensen en ons product.

Download hier het volledige ESG-rapport