MM koppelt fabriek in Taiwan met Optima Cycles in Beverwijk

juli 5, 2018

BEVERWIJK/DAJIA (TW) – De fietsfabriek MM Bicycles van Michael van der Meijden, sinds jaar en dag gevestigd in Dajia, gaat verhuizen naar een nieuwe locatie waar veel meer ruimte is om de groeiende productievraag aan te kunnen.

“Om de organische groei van MM Bicycles Co., Ltd. en zusterbedrijf Optima Cycles te kunnen blijven accommoderen, zijn we reeds geruime tijd op zoek naar een geschikte vervangende locatie in de omgeving van Dajia, het hart van de fietsindustrie in Taiwan,” laat Michael van der Meijden weten. De eigen merken Dutch ID en Simple Bikes, plus de merken waarvoor zij produceren (onder meer FirstBIKE en Urban Arrow) blijven groeien, waardoor uitbreiding of verhuizing langzaam maar zeker noodzaak werd. Van der Meijden heeft eerder dit jaar hierover zelfs met de burgemeester van Taichung gesproken om zijn uitbreidingsplannen gerealiseerd te krijgen.

VERDUBBELING | Uiteindelijk heeft Nederlandse, in Taiwan woonachtige, producent de gewenste uitbreiding gevonden in een nieuwe locatie en niet in verbouwing van zijn oude fabriek. “Door meer dan een verdubbeling van het huidige vloeroppervlak, van circa 2000 m2 naar 4000 m2 (exclusief buitenterreinen) op de nieuwe locatie zijn we verzekerd van genoeg ruimte om de huidige en toekomstige groei te blijven accommoderen,” aldus Van der Meijden. “Ook is er de mogelijkheid om op het nieuwe terrein verder te expanderen. Dit geeft ons ook de mogelijkheid om onze tweede fabriek in Taiwan, waar we onder meer FirstBIKE loopfietsen produceren, samen te voegen met de rest van de activiteiten.”

KOPPELING MET NEDERLAND | Het nieuwe pand wordt de komende maanden grondig onder handen genomen. Niet alleen om de huidige routing van de verschillende productie processen te optimaliseren, maar ook om ook voor de Taiwanese collega’s een schone en veilige werkomgeving te creëren. Van der Meijden heeft zich hierbij laten leiden door de ervaringen met zijn Optima Cycles fabriek, die in 2016 in Beverwijk geopend werd. “Tegelijkertijd zijn we met onze automatiseringspartner Exact bezig om ook in Taiwan nieuwe ERP Exact software te implementeren, die gekoppeld is aan onze Nederlandse systemen, waardoor we vraag en aanbod beter op elkaar kunnen afstemmen en er sneller geanticipeerd kan worden op calamiteiten,” aldus Van der Meijden.

IN CONTACT MET NEDERLAND | Ook wordt het huidige machine park (waaronder 4-assige CNC freesmachines, Holland Mechanics wielbouwstraat, pers-/buigmachines) en de huidige lasstraat fors uitgebreid met nieuwe collega’s en specifieke machine, die toegerust zijn op de huidige en toekomstige productie van MM Bicycles, waarmee Van der Meijden aan de continue oplopende vraag wil kunnen blijven voldoen. “In het nieuwe pand zal bovendien een design studio ingericht worden, waar de huidige engineers in Taiwan in nauwe samenwerking met de product managers en engineers in Nederland blijven werken aan toekomstige ontwikkelingen voor de diverse merken. In plaats van outsourcing kiezen wij bij MM duidelijk voor ‘in house’ en zoveel mogelijk zelf produceren, om daarmee de kwaliteit van onze producten 100% te kunnen blijven waarborgen.”

De feestelijke opening van de nieuwe fabriek van MM Bicycles in Dajia staat gepland voor oktober 2018.

< Terug naar nieuwsoverzicht